Adviezen

Als officieel adviesorgaan van het college van B&W van de gemeente Rhenen, zeggen wij niet alleen wat er beter kan, maar we schrijven ook echte adviezen. Op deze pagina staat een overzicht van adviezen die zijn afgerond en waar we op dit moment nog mee bezig zijn.

Nachtbus Veenendaal-Wageningen-Rhenen

Veel Rhenense jongeren hebben hun sociale leven in Veenendaal. School, sport, werk en natuurlijk ook feestjes. In de nacht kunnen de fietsroutes van Veenendaal naar Rhenen als gevaarlijk worden gezien door jongeren en hun ouders. Ook kan het zijn dat bestuurders gedronken hebben, en alternatief moeten zoeken voor rijden onder invloed. Ook is na 1:00 de regio (Veenendaal, Rhenen en Wageningen) niet meer bereikbaar met het openbaar vervoer. Dit zijn dan ook de redenen dat wij de gemeente hebben geadviseerd te kijken naar de mogelijkheid van nachtbussen. Iedere vrijdag en zaterdag nacht rijden er dan nu ook 2 nachtbussen die toepasselijk de naam N-8 hebben (N-achtbus)

Rhenen-city app

Een centrale app voor toeristen, bezoekers en inwoners van Rhenen. In deze app zit bijvoorbeeld de cultuur agenda, fiets- en wandelroutes, stukje geschiedenis, handige mededelingen, overzicht van winkels en restaurants en de hoogtepunten in de gemeente. Handig voor iedereen!

Drinkwater-paaltjes in het centrum

Het beste water van Nederland komt in Rhenen uit de grond. Ook is water goed voor iedereen. Daarom hebben wij de gemeente geadviseerd drinkwater paaltjes te plaatsen in het vernieuwde centrum van Rhenen. Dit hebben wij samen gedaan met de hulp van de Grebbeleeuw.

Recreëren langs de Rijn

Rhenen ligt op een super mooie locatie. Tussen berg en water. Het water werkt dan ook als het lekker weer is zeer verkoelend en trekt veel mensen om te genieten van de natuur en de vrijheid. Het probleem is dat er weinig plekken zijn langs de Rijn waar je echt even kan picknicken, kan chillen met je vrienden of kan zwemmen. Dit kan beter! Voor zowel het tourisme als de eigen inwoners moet de gemeente gaan kijken naar wat er beter kan aan de kant van de Rijn om zo echt te kunnen genieten van wat Rhenen te bieden heeft. Denk aan een plek voor picknick, een wandeling maar ook voor sport, theater of zelfs een heus stadsstrand.

Studieplekken in Rhenen

Thuis studeren is niet voor iedereen de beste plek om te concentreren. Wat zijn in Rhenen, Elst en Achterberg nou de beste plekken om te studeren?

Dat gaan we uitzoeken!