Leden

Jongerenraad Rhenen 2018/19

 

Sven Alkemade (20)
Voorzitter
Hallo, ik ben Sven Alkemade, voorzitter van de Jongerenraad Rhenen. Ik studeer Communication and Lifesciences aan de universiteit van Wageningen.  De jongerenraad is een sterk concept. Wees de stem van de jongeren. Dit blijkt in de praktijk moeilijker dan op papier. Het is ook daarom voor veel instellingen moeilijk om aan feedback te komen voor jongeren op initiatieven die hun allen aangaan. Vooral voor mij is dit een mooie stap in de richting van de politiek. Hoe zit een gemeente in elkaar, hoe activeer je mensen, hoe werk je samen en wat kun je bereiken met gelimiteerde middelen. Het antwoord is meer dan je verwacht. Positiviteit brengt je ver, bied je motivatie en geeft je vertrouwen in de toekomst. Vanuit deze filosofie werk ik en de jongerenraad, met uiteindelijk een doel. Doe alles om Rhenen meer van de jongeren te maken.


Kadir Bayma (19)
Vice-voorzitter
Hallo, ik ben Kadir Bayma. Ik ben 18 jaar oud en ik studeer elektrotechniek aan de HAN Arnhem. Zelf vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te sporten of te tekenen. Ik ben bij de Jongerenraad Rhenen gekomen om mezelf te ontwikkelen op het gebied van politiek. Daarbij voelt het goed om met ideeën te komen voor jongeren. Hierbij geef ik vooral mijn advies, mening en help ik eventueel de voorzitter met kleine taken die voor hem net iets te veel zijn. Onze vergaderingen zijn altijd heel gezellig en vooral heel productief. Ik hoop dat dit door zal gaan en dat wel als team nog veel kunnen bereiken.


Mirthe Mulder (18)
Secretaris
Hoi! Ik ben Mirthe, zeventien jaar oud en secretaris bij de Jongerenraad. Ik zit op het Rembrandt College in Veenendaal, in 6VWO, en ik heb een bijbaantje in een restaurant. Ik zit bij de Jongerenraad omdat ik het leuk vind om evenementen te organiseren, me bezig te houden met politiek en artikelen te schrijven. Ook vind ik de Jongerenraad belangrijk omdat hierdoor de jongeren uit de gemeente Rhenen een stem wordt gegeven en we zo van Rhenen een nog leukere stad kunnen maken.


Louisa Cordes (18)
Penningmeester
Hallo! Ik ben Louisa Cordes, penningmeester van de Jongerenraad Rhenen. Ik ben 18 jaar oud en ik zit in 6 VWO op het Rembrandt College. Daarnaast heb ik ook een bijbaantje en ga ik graag naar de paarden toe in mijn vrije tijd. Ik ben aangesloten bij de jongerenraad omdat ik een interesse in politiek heb en ik ook graag wat zou willen betekenen voor jongeren in Rhenen. Ik ben namelijk van mening dat de gemeente voor jongeren lastig te bereiken is en er daarom weinig input van jongeren binnenkomt. Verder vind ik het leuk om de mogelijkheid te hebben om een aantal evenementen te organiseren voor jongeren in de omgeving. Het doel is om Rhenen een leukere leefomgeving voor jongeren te maken.


Anouchka van den Bovenkamp  (17)
Algemeen lid
Hoi, mijn naam is Anouchka van den Bovenkamp en ik ben veertien jaar. Ik zit op het Pantarijn in Rhenen, mijn niveau is mavo ik zit in mijn 3e jaar op het Pantarijn. Ik ben momenteel algemeen lid in de Jongerenraad Rhenen. Ik ben bij de Jongerenraad gekomen dankzij een brief die ik kreeg. Die brief sprak mij best wel aan omdat ik het organiseren en regelen van evenementen wel leuk vind. Daarnaast wil ik ook een stem zijn voor de jongeren in Rhenen en omstreken.


Chloë Bosma (20)
Algemeen lid
Hey, mijn naam is Chloë Bosma. Ik studeer technische verpleegkunde aan Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ik heb een bijbaantje bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen en bij Theater de Lampegiet in Veenendaal. Ik zit in de jongerenraad omdat het me leuk leek om nieuwe dingen te leren en mensen te leren kennen. Ook vind ik het belangrijk om een stem voor de jongeren van Rhenen te kunnen vormen. Ik hoop dat we nog veel mooie dingen gaan organiseren en bereiken in de aankomende periode!


 

Irma Wisgerhof (19)
Algemeen lid
Mijn naam is Irma Wisgerhof en ik ben 19 jaar oud. Ik woon al mijn hele leven in Rhenen en ken onze stad daarom helemaal. Ik doe de opleiding gIn mijn vrije tijd doe ik aan kickboxen en vind ik het leuk om te winkelen en uit te gaan. Ik houd van dingen te regelen en ben daarmee goed op mijn plek bij de Jongerenraad.


Myrthe de Rooij (18)               Algemeen lid

 

Hoi, ik Myrthe de Rooij. Ik ben sinds dit jaar lid van de jongerenraad. Ik kwam bij de jongerenraad omdat ik een stage liep bij de griffie van de gemeenteraad van Rhenen en zag wat de jongerenraad allemaal deed.  


Luna van den Brink (22)         Algemeen lid