Serious Request

 

Serious Request in Rhenen

Je hebt vast wel eens gehoord van 3FM Serious Request. Dit evenement vindt elk jaar plaats in de week voor kerst, waarbij geld op wordt gehaald voor een goed doel. Ook dit jaar komen de dj´s in actie, met als goede doel Het Rode Kruis. Anders dan in de voorgaande edities, zitten de 3FM dj’s deze keer niet opgesloten in een Glazen Huis, maar rijden zij in een bus door heel Nederland, zo ook door Rhenen. Twijfel dus niet om je dit jaar in te zetten en doe mee!

De jongerenraad Rhenen stelt zaterdag 22 december van 9 uur tot 17 uur de Westpoort open als het Serious Request point van Rhenen. Heb je zelf geld ingezameld, wil je zelf een actie ondernemen of gewoon leuke dingen doen voor het goede doel? De Westpoort is de plek waar het gaat gebeuren. De hele dag kunnen er kunnen donaties worden gedaan, flessen worden ingezameld, eigen spulletjes worden verkocht, cupcakes worden versierd en er is zelfs een veiling! In de ochtend zijn er verschillende activiteiten voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, zoals een film en een pannakooi. In de middag zijn er activiteiten voor kinderen tussen 13 en 18 jaar zoals een playstation competitie en een DJ-workshop. 23 december, als de DJ’s rond 21:00 door Rhenen heen komen zal de jongerenraad de opbrengsten overhandigen aan de DJ’s.

Waarvoor wordt er geld opgehaald?serious request flyer final

  • Reanimatie in Nederland
  • Slachtoffers van natuurrampen
  • Noodhulp bij oorlog en conflicten

Programma
Ochtend: kinderfilm, cupcakes versieren, 11:00 start veiling, of houd je eigen actie!
Middag: panna toernooi, playstation, dj-workshop en nog veel meer!

Wat is Serious Request: the lifeline?

Met 3FM Serious Request: De Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar doen we dat voor drie thema’s: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze gaan op een barre tocht door Nederland om op kerstavond hopelijk aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, de headquarters van de actie én de plek waar 3FM Serious Request begon in 2004.

Zij lopen van plaats naar plaats met als doel; jullie acties ondersteunen. De dj’s maken 24 uur per dag live radio vanuit heel het land en zijn via livestreams online en op televisie te volgen. Met de aandacht die de dj’s genereren, informeren ze het publiek over de doelen van dit jaar en roepen ze op om in actie te komen: tegen betaling verzoeknummers aanvragen, doneren en evenementen opzetten die bezocht kunnen worden, zoals een gamemarathon in de kantine van je voetbalvereniging of een rooftopparty op je dakterras (ja inderdaad, midden in de winter). Alles wat geld en awareness opbrengt voor deze drie doelen is geoorloofd!